Nosečnost in porod

Obdobje nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja prinaša ogromno sprememb in neznanih situacij, s katerimi se je potrebno soočiti. Današnji mladi starši imajo na voljo veliko informacij za čim lepšo nosečnost, izpolnjujoč porod, uspešno dojenje.

Kljub vsej širini znanja pa marsikatera nosečnica ali par potrebuje osebni pristop, občutek slišanosti in varnosti v svoji rasti skozi velike spremembe.

59€/50min

Dogovorite termin na
041 253 448

Nosečnost in porod

Individualne priprave na porod

Na individualnih svetovanjih za nosečnice in pare, ki se želijo pripraviti na bližajoči se porod, vam glede na vaše želje pomagam najti ustrezno pot do izpolnjujoče porodne izkušnje od prvih popadkov do rojstva vašega otročka.

Ponazorim vam, kakšno gibanje pomaga otročku, da se lažje rodi. Ukvarjamo se z dihanjem v različnih fazah poroda. Naučimo se prepoznati znake telesne napetosti, da jih lahko spreminjamo. Razložim vam sprostitvene tehnike in vas seznanim z naravnimi načini lajšanja bolečin za čim bolj umirjen porodni tok. Ukvarjamo se tudi z odstiranjem vaših osebnih strahov za lažjo pot do lepe porodne izkušnje. Posvetimo se tudi različnim čustvenim stanjem, ki spremljajo porod.

Lahko se odločite za posamična srečanja ali za paket 4-ih delavnic, ki obsegajo telesno, informacijsko in čustveno pripravo na porod:

 1. Gibanje in dihanje med porodom
 2. Popadki- moja moč
 3. Rojstvo v objemu miru
 4. Dojenje- komunikacija ljubezni

Posamezno svetovanje 50 min =59€

Paket 4-ih delavnic 4x 50 min= 219€

Svetovanje pri dojenju

Na svetovanju v primeru stiske pri dojenju je poleg mamice z otročkom dobrodošel tudi partner.

Kdaj se odločite za osebno svetovanje?

 • Imate občutek negotovosti pri dojenju?
 • Se želite bolje uglasiti s svojim otročkom?
 • Bi bili radi glede dojenja pomirjeni?
 • Vam je pomembno svetovanje z osebnim pristopom?
 • Želite razviti zaupanje v svoje materinske sposobnosti?

Svetovanje pri nošenju otroka v nosilki

Nošenje otroka krepi povezanost med mamo in otrokom, mami pa omogoča hitrejše prepoznavanje in odzivanje na otrokove potrebe.

Kot svetovalka za nošenje otrok die Trageschule vam lahko svetujem:

 • kako otroka varno in zdravo nositi v nosilki,
 • na kaj biti pozorni pri izbiri nosilke za vašega otročka,
 • kako nosimo novorojenčka, kako dojenčka in kako večjega otroka,
 • kako namestimo otroka, da bo imel dobro podporo hrbta, glavice in medenice,
 • različne tipe nosilk pa na svetovanju tudi praktično poizkusite.

Svetovanje po žalostnem koncu nosečnosti

Na podlagi lastne izkušnje mrtvorojenega fantka, opravljenega izobraževalnega programa za spremljanje žalujočih pri Hospicu, večletnega dela z mamicami, ki jim je otroček prezgodaj umrl in psihoterapevtskega znanja nudim svetovanja žalujočim po smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Spremljam mamice in pare, ki gredo rodit, pa jih po porodu ne bo osrečil novorojenčkov glas. Spremljam tudi ženske, ki gredo po žalostnem porodu znova v porodno sobo, saj bolečina in spomini tragičnega poroda lahko ponovno privrejo na dan.