Martina Judež - Psihoterapija

Martina Judež

Certificirana transakcijska analitičarka

Transakcijska analiza

  •  Osebna psihoterapija
  •  Online psihoterapija
  •  Partnerska psihoterapija
  •  12 let izvajanja terapij

O meni

Sem Martina Judež, mama treh že velikih otrok na treh različnih stopnjah šolanja. Ukvarjam se s svetovanjem in psihoterapijo za vse generacije.

Zaključila sem štiri letnike izobraževanja iz transakcijske analize v skladu z edukativnimi standardi EATA (European Association of Transactional Anlysis) pri edukatorki Aleksandri P. Meško. Pridobila sem T. A. diplomo M.I.C.T.A. – Psihopolis Institut (Z. Milivojević). Dodatno sem se izobraževala v programu  Koncepti in veščine učinkovite obravnave anksioznih motenj na področju sodobnih psiholoških konceptov in veščin pri obravnavi anksioznih motenj in depresije.
Delam po principih transakcijske analize, v terapije pa vključujem tudi elemente kognitivno-vedenjske terapije in terapije sprejemanja in predanosti ACT. Terapija ACT, ki temelji na čuječnosti, sodi v tretjo generacijo kognitivno- vedenjske terapije, ki se je začela razvijati po letu 2000 in temelji na razvijanju sočutnosti do sebe, je v pomoč pri soočanju z bolečimi mislimi in čustvi, pri čemer spreminjamo posameznikov odnos in odziv na simptome, posledično pa začnejo izzvenevati tudi simptomi.

Že vrsto let se ukvarjam s svetovanjem za nosečnice in starše. Pri svojem delu uporabljam psihoterapevtska znanja in izkušnje.

Vodim individualne delavnice za pripravo na porod za nosečnice ali pare. Prav tako nudim svetovanja v stiskah pri dojenju. Po prvi izkušnji mrtvorojenega sina sem spoznala, da je staršem potrebna opora v žalovanju in tako že vrsto let spremljam žalujoče po smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Kot porodna spremljevalka sem spoznala, kako daljnosežen in močan odtis pustijo porodne okoliščine na otroka, mater in celo družino, zato se trudim, da bi čim več mamic na pot materinstva stopilo okrepljenih z izpolnjujočim porodom. Pri mojem delu se opiram na večletne izkušnje in opravljeno izobraževanje DONA International za porodne doule.

Hvaležna sem, da lahko rastem s svojimi otroki in si želim, da bi čim več staršev našlo pot do osrečujočega starševstva. Ker se na poti skozi obdobje mladostništva odpira veliko novih izzivov, se čedalje več staršev odloča za svetovanje pri starševskih izzivih z otroki ali mladostniki.